Onderhoudsadvies

Onderhoudsadvies

Voor een lange levensduur en een goede conditie van uw vloer en de gekozen afwerking is goed onderhoud onmisbaar.

Om onnodig snelle slijtage te voorkomen willen wij u het één en ander graag even kort toelichten en u voorzien van enig advies. Uw parketadviseur beschikt over de juiste onderhoudsmiddelen voor de door hem gelegde en afgewerkte vloer. Wij adviseren u nadrukkelijk uitsluitend de onderhoudsmiddelen te gebruiken die door parketspeciaalzaken geadviseerd en geleverd worden.

Deze onderhoudsmiddelen zijn door de producent afgestemd op gebruik voor uw duurzame vloer met de specifieke afwerking waarvoor u gekozen heeft. We raden u dan ook aan om de verleiding te weerstaan bij een supermarkt of drogist een goedkoper product aan te schaffen. Ook niet als op de verpakking staat aangegeven dat het een onderhoudsmiddel voor parketvloeren is.

Deze producten zijn vaak zuur of alkalisch, (bevatten ammoniak) en door een onjuiste pH-waarde kan zo’n product absoluut schade aan de vloer aanrichten. Tevens kunnen deze producten om andere redenen ongeschikt zijn voor de afwerking op uw vloer. Het kan vlekken geven, schilferen of niet hechten. In het hout kunnen zelfs verweringen ontstaan, met alle gevolgen van dien. In het ergste geval zal uw vloer dankzij een verkeerd  gebruikt onderhoudsmiddel geheel opnieuw geschuurd en behandeld moet worden op uw eigen kosten.

Voor een uitgebreide samenvatting kunt u ook de onderhoudshandleiding van Pallmann bekijken via http://www.pallmann.nl/producten/technische-informatie/onderhoud/

 

6 tips voor algemeen onderhoud:

-Zorg bij inloop van buiten altijd voor een goede mat, deze zorgt ervoor dat vocht en vuil zoveel mogelijk worden opgenomen.

-Voorzie meubilair van vilt dopjes/strips om krassen en beschadigingen te voorkomen.

-Naast het normale onderhoud  is het ook belangrijk dat u de temperatuur (circa 20 gr. C) en relatieve luchtvochtigheid (55-65 %), in de ruimte waarin de vloer ligt, regelmatig controleert.

-Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

-Zand en vuil werken als schuurpapier. Verwijder zand en vuil daarom direct met de stofzuiger of stofwisser.

-Maak de vloer, voordat u met onderhoud begint, altijd eerst goed stofvrij.

-Lakken dienen minimaal 2 weken uit te harden voordat ze in aanraking met vocht (onderhoudsmiddel) mogen komen.

-Klam vochtig dweilen.